Návrat ke zdraví - Návrat k přírodě 

Nový blog 

Návrat ke zdraví - Návrat k přírodě 

Již delší dobu mi běží hlavou myšlenka založení časopisu, který by se věnoval tématu přírodní léčby a přirozeného chovu našich čtyřnohých společníků. Aktuální dění ve světě nás všechny nutí k přehodnocování všech dosud platných paradigmat a vede nás k hledání nových cest, po kterých bychom se v současné situaci mohli vydat. Možná ale žádné nové cesty hledat nemusíme, možná se stačí vrátit k přírodě, k sobě samým a začít hledat jednoduchá řešení  s pomocí starého dobrého selského rozumu, kterého jsme se pod vlivem médií a pod tlakem společnosti tak lehce vzdali.

Cílem tohoto webu není rozhodně "bojovat" proti "vědeckému" či "mainstreamovému" přístupu ke zdraví či jej jakkoli rozporovat. Mým cílem je přinášet relevantní informace, které Vám snad pomohou vytvořit si vlastní osobitý pohled a přístup ke zdraví.

Věřím, že informace, které zde najdete, budou k užitku Vám, ale především Vašim čtyřnohým společníkům. Vzhledem k současné situaci, kdy je omezen přístup k běžné odkladné veterinární péči, bych se ráda věnovala primárně tématům, které jsou pro vás aktuální - například "nutnosti" revakcinace či jak si s pomocí bylin poradit s běžnými zdravotními obtížemi typu - anální žlázky, záněty uší, zubní kámen, pohybové problémy, klíšťata a odčervení atd. Dále bych se chtěla věnovat tématům přirozené stravy a jak s její pomocí         a s pomocí bylin podpořit celkové zdraví zvířat. Primárně se budu snažit zachovat menší rozsah textu, nicméně pokud Vás téma zaujme, ráda ho rozpracuji podrobněji. Pokud Vám bude nějaké téma chybět, budu ráda, když mi své náměty napíšete. Byla bych také velmi ráda, kdyby v budoucnu na tento blog přispívali i další autoři, a to jak z řad veterinárních lékařů, tak i praktiků celostní medicíny (zájemci mi prosím pište na mail).

Tento blog nemá rozhodně sloužit jako náhrada veterinární péče.


Pět ročních období odráží pět energií jednoho roku. Zima je obdobím vrcholně jinovým. Je to čas ukládání zásob, regenerace, zpomalení, odpočinku, klidu... na druhou stranu nesmíme zapomínat na adekvátní pohyb, aby energie v těle nezačala stagnovat a nezatuhly svaly a páteř.

Léto je v plném proudu a nám i našim čtyřnohým společníkům nezbývá, než se s teplotními hrátkami matky přírody nějak vyrovnat. Pojďme si tedy představit pár tipů, jak udržet čtyřnožce i v extrémních teplotách v pohodě.

Kladete si otázku, zda je každoroční očkování opravdu nezbytné? Nechcete už dál svého zvířecího společníka zbytečně zatěžovat očkováním? Chcete mít jistotu, že je Váš zvířecí společník proti základním onemocněním skutečně chráněn? Pokud je Vaše odpověď na tyto otázky ANO, pak je testování titrů protilátek pro Vás tou správou volbou.

Ráda bych tento blog odstartovala odkazem na dokumentární film o zakladatelce veterinární herbologie - inspirativní Juliette de Bairacli Levy. Tato neuvěřitelná dáma mě i mou práci nesmírně ovlivnila, a proto věřím, že i Vás naladí na notu "přírodní - přirozené léčby a chovu zvířat".

1. Jistě jste si všimli, že se Vaši čtyřnožci na jaře často pasou na trávě (nejoblíbenější je tzv. ostřice - pýr). Nikdy jim v tom nebraňte, je to ta nejlepší sebemedikace (o tzv. zoofarmakognosii zase někdy příště) a detoxikace. Je možné, že si Vaši hafové budou chtít pochutnat i na dalších rašících rostlinkách nebo dokonce na výkalech býložravců....

Vzhledem k aktuální situaci, kdy je veterinární péče omezena jen na akutní případy, se mnozí z Vás ptají, jak se postavit k revakcinaci. Očkování je opravdu velké téma a na tomto blogu mu bude časem věnován velký prostor, nyní však jen informace nejzásadnějšího rázu - otázka tzv. doby trvání imunity (DOI) a četnosti revakcinace základních (tzv....

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky